Skip to main content

Χαιρετισμός Αντιπροέδρου στη Γιορτή Κρητικής Διατροφής στο Ρέθυμνο – 27/6/14

By Παρασκευή Ιουνίου 27th, 2014Σεπτεμβρίου 19th, 2016Δραστηριότητες

Αγαπητοί  κυρίες και κύριοι εκ μέρους του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης χαιρετίζω τις εκδηλώσεις της Κρητικής Διατροφής και θα ήθελα και εγώ να επισημάνω  ότι τα προϊόντα της Κρητικής  γης  είναι πλέον διεθνώς αναγνωρισμένο ότι είναι ύψιστης διατροφικής καθώς και υγιεινής  αξίας.

Στόχος μας θα πρέπει να γίνουν πλέον οι διεθνείς αγορές γιατί όπως όλοι έχουμε αντιληφθεί οι εξαγωγές των προϊόντων μας παίζουν πλέον θεμελιώδη ρόλο στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας.

Θα πρέπει όμως όλοι ανεξαιρέτως οι παραγωγοί και οι εμπλεκόμενοι με τη διακίνησή τους να εντείνουν τις προσπάθειές τους σε τρείς τομείς.

1.  Να δημιουργήσουν επώνυμο προϊόν και να κατοχυρώσουν διεθνώς το brand name τους.

2. Να παράξουν και να συσκευάσουν τα προϊόντα τους σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας και να τα πιστοποιήσουν από αναγνωρισμένους οργανισμούς και συνέχεια να δώσουν βαρύτητα στη προβολή αυτών των πιστοποιήσεων.

3. Να εξασφαλίσουν σταθερή ποιότητα και σταθερή τιμή όπου είναι δυνατόν στα προϊόντα τους έτσι ώστε να δώσουν στους πελάτες τους  τη σιγουριά της επανάληψης και της συνέχειας.

Θα ήθελα όμως να πω ότι από μόνη της η προσπάθεια των παραγωγών δεν είναι αρκετή. Χρειάζεται και είναι απαραίτητη και η αρωγή της πολιτείας, όχι μόνο με γιορτές όπως καλή ώρα αλλά με ουσιαστική βοήθεια προς τους παραγωγούς και σε επίπεδο χρηματοδότησης δράσεων εξωστρέφειας (συμμετοχή σε εκθέσεις, έρευνες από γραφεία των εμπορικών ακολούθων κ.λ.π) αλλά και σε επίπεδο τεχνογνωσίας.

Στη γειτονική Τουρκία το  Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει συστήσει 15 οργανισμούς εποπτείας και καθοδήγησης της αγροτικής παραγωγής, το μοναδικό μέλημα του παραγωγού είναι η καλλιέργεια, όλα τα υπόλοιπα τα φροντίζουν αυτοί οι οργανισμοί που είναι στελεχωμένοι από επιστήμονες και εποπτεύουν όλες τις διαδικασίες από την παραγωγή μέχρι τη διάθεση. Έτσι έχουν εκτοξεύσει τις εξαγωγές των αγροτικών τους προϊόντων.

Στις διεθνείς εκθέσεις έχουν μια απίστευτη παρουσία και είναι παρόντες οι Υφυπουργοί και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου και προσυπογράφουν ως εγγυητές τις συμφωνίες με τους ξένους πελάτες κολοσσούς στις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων.

Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων είναι αρωγός στη προσπάθεια των παραγωγών, τα γραφεία μας λειτουργούν καθημερινά και  μπορεί ο οποιοσδήποτε έχει ερωτήματα σχετικά με τις εξαγωγές είτε είναι μέλος μας είτε όχι να τα θέτει και θα απαντηθούν με ευχαρίστηση και προθυμία.

Καλούμε κάθε παραγωγό είτε είναι εξαγωγέας είτε σκέπτεται να προχωρήσει σε  εξαγωγική  δραστηριότητα να γίνει μέλος μας, γιατί όσο ποιο δυνατός και μαζικός γίνει ο σύνδεσμος τόσο μεγαλύτερη διαπραγματευτική δυνατότητα θα έχει προς το συμφέρον όλων μας.

Ευχαριστώ

Τσομπανάκης Απόστολος

Β’ Αντιπρόεδρος Δ.Σ.

Close Menu

Copyright © 2023 All Rights Reserved ®
Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης
Κατασκευή Ιστοσελίδας: Ax-Easy