Skip to main content

Εγχειρίδιο για την Είσοδο Τροφίμων & Ποτών στην Κινεζική αγορά

By Τετάρτη Δεκεμβρίου 6th, 2023Ιανουαρίου 10th, 2024Ενημερωτικά Δελτία, Νέα/Ανακοινώσεις

Στην ιστοσελίδα https://rea.ec.europa.eu/publications/food-and-beverage-market-entry-handbook-china-0_en του Ευρωπαϊκού Εκτελεστικού Οργανισμού Έρευνας, έχει αναρτηθεί το «Εγχειρίδιο για την Είσοδο Τροφίμων & Ποτών στην Κινεζική Αγορά», στόχος του οποίου  είναι η στήριξη των παραγωγών αγρο-διατροφικών προϊόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που σχεδιάζουν να εισέλθουν ή βρίσκονται σε διαδικασία εισόδου στην κινεζική αγορά.

Το Εγχειρίδιο περιλαμβάνει λεπτομερείς οδηγίες για κάθε στάδιο εισόδου στην αγορά και συναφείς πληροφορίες, όπως π.χ. ανάλυση της κινεζικής αγοράς μιας σειράς προϊόντων (νωπό κρέας, νωπά και επεξεργασμένα φρούτα και λαχανικά, γαλακτοκομικά προϊόντα, κρασί, οινοπνευματώδη ποτά, ελαιόλαδο, είδη ζαχαροπλαστικής, μπύρα, είδη αρτοποιίας, ζυμαρικά, επεξεργασμένα φρούτα και λαχανικά, παγωτά, μπισκότα/μπάρες δημητριακών, χυμοί και τροφές κατοικίδιων), διαδικασίες πρόσβασης και εισόδου στην αγορά, προστασία Διανοητικής Ιδιοκτησίας κλπ.

Συνοπτικός οδηγός εξαγωγών στην Κίνα στα ελληνικά

Εγχειρίδιο για την υποχρεωτική εγγραφή στο σύστημα «Καταχώρισης Επιχειρήσεων Εισαγόμενων Τροφίμων στην Κίνα» (China Import Food Enterprises Registration – CIFER)

Ενημερωμένος κατάλογος κινεζικών δασμολογικών κωδικών

Υπενθυμίζεται ότι:

  • Οι κινεζικοί δασμολογικοί κωδικοί ενδέχεται να διαφέρουν από τους διεθνείς, ιδιαίτερα μετά το έκτο ψηφίο. Στην περίπτωση αυτή, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποφασίσουν σε ποιον δασμολογικό κωδικό εντάσσονται τα προϊόντα τους, βάσει της περιγραφής της στήλης 2, 3 και 4.
  • Δασμολογικοί κωδικοί που δεν αναφέρονται στον Πίνακα δεν εμπίπτουν στις διατάξεις των Διαταγμάτων 248 & 249, συνεπώς οι συναφείς επιχειρήσεις δεν χρειάζεται να προβούν σε καμία ενέργεια.
  • Επιχειρήσεις οι οποίες εξάγουν προϊόντα που εντάσσονται σε δασμολογικούς κωδικούς με ένδειξη «Yes», στην στήλη 6, οφείλουν να εγγραφούν στην βάση δεδομένων βάσει των αρμοδίων εθνικών Αρχών (διαδικασία «επίσημης» καταχώρησης).
  • Επιχειρήσεις οι οποίες εξάγουν προϊόντα που εντάσσονται σε δασμολογικούς κωδικούς με ένδειξη «No», στην στήλη 6, οφείλουν να εγγραφούν μόνες τους (διαδικασία «αυτό-καταχώρησης»).

 

Close Menu

Copyright © 2023 All Rights Reserved ®
Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης
Κατασκευή Ιστοσελίδας: Ax-Easy