Skip to main content

Συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα, υπεύθυνο για θέματα οικονομικής διπλωματίας, του Υπουργείου Εξωτερικών

By Πέμπτη Ιανουαρίου 8th, 2009Σεπτεμβρίου 19th, 2016Δραστηριότητες

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου οι συναντήσεις του Προέδρου του ΣΕΚ, κ. Αλκιβιάδη Καλαμπόκη, με τον Γενικό Γραμματέα υπεύθυνο για θέματα οικονομικής διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΠΕ, κ. Ανδρέα Κατσανιώτη.

Και στις δύο συναντήσεις συζητήθηκε το θέμα της πρωτοβουλίας του ΣΕΚ να συνάψει συνεργασία μεταξύ μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ των ΗΑΕ και Κρητικών εξαγωγικών επιχειρήσεων προκειμένου να προβληθούν τα Κρητικά προϊόντα.

Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης υπέβαλλε πρόταση τόσο στο Υπουργείο Εξωτερικών όσο και στον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου για χρηματοδότηση του συνόλου των προτάσεων του που περιλαμβάνουν πέραν της τοποθέτησης των Κρητικών προϊόντων στα ράφια των σούπερ μάρκετ της αλυσίδας και σειρά προωθητικών ενεργειών οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την άνοιξη του 2009. Ο Γ.Γ. του Υπουργείου Εξωτερικών αντιμετώπισε θετικά την πρωτοβουλία του ΣΕΚ και δήλωσε την πρόθεση του να εξασφαλίσει ένα μέρος της χρηματοδότησης των ενεργειών που προτείνονται. Από την μεριά του ο Διευθύνων  Σύμβουλος του ΟΠΕ είναι επίσης θετικός στο να καλύψει το υπόλοιπο του ποσού.

Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης συνεχίζει τις ενέργειες για το συγκεκριμένο εγχείρημα με στόχο όχι μόνο την αρχική τοποθέτηση των Κρητικών προϊόντων στα καταστήματα της αλυσίδας, αλλά την σύναψη μιας ευρύτερης και μακρόχρονης συνεργασίας.

Ο ΣΕΚ, φέτος, επιδιώκει να υλοποιήσει ένα ενισχυμένο σχέδιο δράσης με ουσιαστικά αποτελέσματα για τις επιχειρήσεις του νησιού μας και για την ανάπτυξη της εξαγωγικής τους δραστηριότητας, σε μια δύσκολη οικονομικά και κοινωνικά περίοδο.

Close Menu

Copyright © 2023 All Rights Reserved ®
Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης
Κατασκευή Ιστοσελίδας: Ax-Easy