Skip to main content

Συνάντηση εργασίας ΣΕΚ – Cretacert στο Ηράκλειο

By Τετάρτη Μαΐου 20th, 2009Σεπτεμβρίου 19th, 2016Δραστηριότητες

Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης σε συνεργασία με τον Cretacert ολοκλήρωσαν την προηγούμενη Τετάρτη 20 Μαΐου 2009, την δεύτερη συνάντηση εργασίας με παραγωγούς – τυποποιητές – εξαγωγείς του νομού Ηρακλείου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ανακαινισμένου κτιρίου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, όπου επιχειρηματίες του νομού έδωσαν το «παρών», κατέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως ενεργοί παραγωγοί – τυποποιητές – εξαγωγείς και συζήτησαν με εκπροσώπους του ΣΕΚ και του Cretacert τις προτάσεις τους για την επίλυση αυτών. Οι συναντήσεις θα συνεχιστούν σε Χανιά και Ρέθυμνο.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης, κ. Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, ανακοίνωσε στα παρευρισκόμενα μέλη του ΣΕΚ τις προγραμματισμένες δράσεις του Συνδέσμου εντός του 2009, μεταξύ των οποίων και την διοργάνωση περιφερειακού Partenariat Τροφίμων – Ποτών – Φυσικών καλλυντικών στη Κρήτη κατά το διάστημα 21 – 23 Ιουνίου σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου. Η στοχευμένη δράση, την οποία ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης είχε επίμονα ζητήσει, θα αποτελέσει την ευκαιρία για τους Κρήτες εξαγωγείς να πραγματοποιήσουν σειρά επιχειρηματικών συναντήσεων με επιχειρηματίες του εξωτερικού, να διευρύνουν τις επαφές τους και να προωθήσουν τα προϊόντα τους. Επίσης, ανάφερε τη συμμετοχή του ΣΕΚ στην τηλεοπτική εκπομπή «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ», η οποία θα μεταδοθεί στο δορυφορικό κανάλι της ΕΡΤ, ERT WORLD, την ερχόμενη Πέμπτη 28 Μαΐου 2009 στις 22:00, καθώς και την προετοιμασία εκδηλώσεων με θέμα την Κρητική διατροφή σε χώρες της Ευρώπης, όπως Λουξεμβούργο και Πολωνία και σε πόλεις της Γερμανίας όπως Στουτγάρδη, Βερολίνο και Ντύσσελντορφ σε συνεργασία με την Παγκρητική Ομοσπονδία Ευρώπης.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Cretacert και η Γ.Γ. του Δ.Σ. του φορέα, κ. Αλκιβιάδης Καλαμπόκης και κα Άννα Μίχου αντίστοιχα, ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους επιχειρηματίες για το ρόλο του φορέα, το σκοπό του και τους άμεσους στόχους του και ανέλυσαν τα κριτήρια αξιολόγησης των επιχειρήσεων που θα φέρουν το σήμα Cretacert, το οποίο θα αποτελέσει σήμα κατατεθέν για τα Κρητικά προϊόντα.

Οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την πορεία του έργου του Cretacert και της αντίστοιχης σηματοδότησης των Κρητικών προϊόντων, ανέπτυξαν ερωτήματα σχετικά με το ρόλο του φορέα διασφάλισης της φήμης των Κρητικών προϊόντων και έθεσαν τους προβληματισμούς τους για την αξιολόγηση της διαδικασίας του τελικού πιστοποιημένου προϊόντος.

Αρχικά ο Cretacert θα καλύψει τις κατηγορίες των νωπών κηπευτικών και του ελαιόλαδου και στη συνέχεια τις κατηγορίες των γαλακτοκομικών, του μελιού και της αρτοποιίας. Οι συμμετέχοντες παραγωγοί και τυποποιητές ελαιολάδου αντάλλαξαν τις απόψεις τους και έκαναν προτάσεις στους εκπροσώπους του Cretacert για την καλύτερη αξιολόγηση των επιχειρήσεων που σχετίζονται με την παραγωγή και τυποποίηση ελαιόλαδου και επιθυμούν τα προϊόντα τους να φέρουν το αντίστοιχο σήμα. Όλοι κατέληξαν με την ίδια άποψη, ότι τα κριτήρια αξιολόγησης για όλες τις κατηγορίες προϊόντων πρέπει να είναι αυστηρά και η επιλογή να γίνει με ουσιαστικές διαδικασίες με στόχο μόνο τα υψηλής ποιότητας προϊόντα να φέρουν το σήμα Cretacert.

Οι συναντήσεις εργασίας είναι άλλο ένα βήμα για την άμεση προσέγγιση και καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί – τυποποιητές και εξαγωγείς του νησιού μας, τα οποία ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης με τον Cretacert θα εισηγηθούν στους αρμόδιους φορείς και θα προσπαθήσουν για την επίλυση τους στο δυνατότερο βαθμό. Ο ΣΕΚ και ο Cretacert, με μοναδικό σύμμαχο την αμέριστη υποστήριξη των μελών τους, θα εντείνουν τις προσπάθειες να ενδυναμωθεί η εικόνα των Κρητικών προϊόντων και να απογειωθεί το Κρητικό εμπόριο, εξαγώγιμο και μη.

Close Menu

Copyright © 2023 All Rights Reserved ®
Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης
Κατασκευή Ιστοσελίδας: Ax-Easy