Skip to main content

Συνάντηση εργασίας ΣΕΚ – Cretacert στον Άγιο Νικόλαο

By Δευτέρα Απριλίου 27th, 2009Σεπτεμβρίου 19th, 2016Δραστηριότητες

Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης σε συνεργασία με τον Cretacert ολοκλήρωσαν, την προηγούμενη Δευτέρα 27 Απριλίου 2009, την πρώτη συνάντηση εργασίας με παραγωγούς – τυποποιητές – εξαγωγείς του νομού Λασιθίου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην ανακαινισμένη αίθουσα του Επιμελητηρίου Λασιθίου, όπου ικανοποιητικός αριθμός επιχειρηματιών του νομού έδωσαν το «παρών», κατέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως ενεργοί παραγωγοί – τυποποιητές – εξαγωγείς και συζήτησαν με εκπροσώπους του ΣΕΚ και του Cretacert τις προτάσεις τους για την επίλυση αυτών. Οι συναντήσεις, αρχής γενομένης με το νομό Λασιθίου, θα συνεχιστούν στον νομό Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου αντίστοιχα, βασιζόμενες στο ίδιο μοντέλο συζήτησης.  

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Cretacert, κ. Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους επιχειρηματίες για το ρόλο του φορέα, το σκοπό του και τους άμεσους στόχους του. Η Γ.Γ. του Δ.Σ., κα Άννα Μίχου, ανέλυσε τα κριτήρια αξιολόγησης των επιχειρήσεων που θα φέρουν το σήμα Cretacert, το οποίο θα αποτελέσει σήμα κατατεθέν για τα Κρητικά προϊόντα. Κατόπιν, ο ταμίας και ενεργός εξαγωγέας, κ. Χρύσανθος Συγγελάκης, ανέλυσε την παραγωγική διαδικασία των νωπών κηπευτικών και επεσήμανε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος από την παραγωγική διαδικασία μέχρι την μεταφορά τους.

Στη συνέχεια, αναπτύχθηκε διαλογική διαδικασία σχετικά με το ρόλο του φορέα διασφάλισης της φήμης των Κρητικών προϊόντων, και τέθηκαν όλοι οι προβληματισμοί για τις κατηγορίες προϊόντων που θα αφορά το εν λόγω σήμα. Ανακοινώθηκε ότι το σήμα Cretacert θα μπορεί να καλύψει πέραν της κατηγορίας των κηπευτικών κι άλλες, όπως το ελαιόλαδο, τα γαλακτοκομικά, το μέλι – παστέλι και την αρτοποιεία. Οι συμμετέχοντες παραγωγοί και τυποποιητές ελαιολάδου αντάλλαξαν τις απόψεις τους και έκαναν προτάσεις στους εκπροσώπους του Cretacert για την καλύτερη αξιολόγηση των επιχειρήσεων που σχετίζονται με την παραγωγή και τυποποίηση ελαιόλαδου. Όλοι κατέληξαν με την ίδια άποψη, ότι τα κριτήρια αξιολόγησης για όλες τις κατηγορίες προϊόντων πρέπει να είναι αυστηρά και η επιλογή να γίνει με ουσιαστικές και απαιτητικές διαδικασίες.

Οι συναντήσεις εργασίας είναι ένα βήμα παραπέρα για την άμεση προσέγγιση και καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί – τυποποιητές και εξαγωγείς του νησιού μας, τα οποία ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης με τον Cretacert θα εισηγηθούν στους αρμόδιους φορείς και θα προσπαθήσουν για την επίλυση τους στο δυνατότερο βαθμό. Ο ΣΕΚ και ο Cretacert, με μοναδικό σύμμαχο την αμέριστη υποστήριξη των μελών τους, θα εντείνουν τις προσπάθειες να ενδυναμωθεί η εικόνα των Κρητικών προϊόντων και να απογειωθεί το Κρητικό εμπόριο, εξαγώγιμο και μη.

Close Menu

Copyright © 2023 All Rights Reserved ®
Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης
Κατασκευή Ιστοσελίδας: Ax-Easy