Skip to main content

Συμμετοχή στις διήμερες εκδηλώσεις της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης

By Κυριακή Απριλίου 26th, 2009Σεπτεμβρίου 19th, 2016Δραστηριότητες

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διήμερες επετειακές εκδηλώσεις για τα 35 χρόνια λειτουργίας της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης στο Ludwigshafen στις 25 και 26 Απριλίου 2009. Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης, με εκπρόσωπο τον Α’ Αντιπρόεδρο, κ. Ανδρεαδάκη Γιώργο, ήταν επίσημος προσκεκλημένος και τιμήθηκε με βραβείο για την επιτυχημένη μακρόχρονη συνεργασία του με την Ομοσπονδία.

01Επίσης ο κ. Ανδρεαδάκης κατέθεσε δύο προτάσεις εκ μέρους του ΣΕΚ:

1)Λαμβάνοντας υπόψη την δυνατότητα ανάληψης στρατηγικών συμμαχιών στον τομέα της εμπορίας και της διακίνησης με επιτόπιους συνεργάτες-εταίρους, πρότεινε συγκεκριμένη επιχειρηματική πρόταση , η οποία συνίσταται στην συνένωση δυνάμεων από επιχειρηματίες της Κρήτης και Κρητικούς επιχειρηματίες του εξωτερικού, με στόχο τη δημιουργία μιας εταιρείας για την ανάπτυξη μιας διατροφικής αλυσίδας καταστημάτων με τα πρότυπα της Κρητικής διατροφής. Η Παγκρητική Ομοσπονδία και ο ΣΕΚ μπορεί να λειτουργήσουν ως πόλος συσπείρωσης, για την δημιουργία αυτής της ισχυρής ομάδας.

2) Έχοντας παράδειγμα το επιτυχημένο εγχείρημα που  πραγματοποιήθηκε πριν από δύο μήνες στο Κρητικό εστιατόριο MINOA με προσκεκλημένους Γερμανούς, στο Μόναχο, σε συνεργασία με τον ΣΕΚ και τον εμπορικό ακόλουθο Μονάχου, με επίκεντρο την Κρήτη, τον πολιτισμό της και την Κρητική Διατροφή και το οποίο έτυχε άριστης υποδοχής, πρότεινε την συνεργασία, του ΣΕΚ , της Παγκρητικής Ένωσης Ευρώπης και με την υποστήριξη και συνεργασία των Εμπορικών Ακολούθων της εκάστοτε Ελληνικής Πρεσβείας, τη συγκεκριμένη ΕΝΈΡΓΕΙΑ να τεθεί ως μοντέλο και μέσω της ΕΕ να προταθεί ένα τριετές πλάνο παρουσίασης και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Γερμανίας, Σουηδία, Λουξεμβούργο, Βέλγιο, Γαλλία, κλπ. Με τη βοήθεια των Εμπορικών Ακολούθων και της Παγκρητικής Ένωσης, θα μπορέσουμε συντονισμένα να προχωρήσουμε στην εξεύρεση αξιόπιστων Κρητικών εστιατορίων, μουσικοχορευτικών σχημάτων και ανθρώπων που θα θελήσουν να συμμετέχουν στις ενέργειες προβολής των προϊόντων της Κρήτης, μειώνοντας έτσι το κόστος δαπανών. Στόχος μας δεν είναι εκδηλώσεις φολκλορικού τύπου, αλλά ο συνδυασμός γαστρονομίας και διατροφικών αξιών με τα ήθη και τα έθιμα της Κρητικής παράδοσης μέσα από μια σύγχρονη ματιά.  Ενδεικτικά και όχι περιοριστικά θα μπορούσε επί πλέον να περιλαμβάνει :

– Οργάνωση εβδομάδων Κρητικής κουζίνας

Υπάρχουν ορισμένες βασικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις για να ξεκινήσει μια οργανωμένη καμπάνια της Κρητικής διατροφής και μέσω αυτής να ευνοηθούν πολλαπλασιαστικά τα παραδοσιακά Κρητικά προϊόντα.

– Βιολογικά Κρητικά  προϊόντα

Οι περισσότερες δυτικές χώρες έχουν παράδοση σε θέματα περιβάλλοντος και βιολογικών προϊόντων και πολύ υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα. Εναπόκειται στη δική μας πλευρά η ανάληψη πρωτοβουλιών και στρατηγικής ενημέρωσης και προώθησης των δικών μας βιολογικών προϊόντων.

Το πρόγραμμα της διήμερης γιορτής περιελάμβανε, πέραν του πλούσιου Κρητικού μενού και του κεφιού που προσέφερε το μουσικοχορευτικό συγκρότημα, ημερίδα με θέματα την Κρητική διατροφή, την πράσινη ανάπτυξη και τον Αγροτουρισμό καθώς και την σημαντική συμβολή των Κρητικών οργανώσεων στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της διατροφής των Κρητών στις αγορές του κόσμου.

Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης με τη συμβολή και την συμπαράσταση των μελών της Ομοσπονδίας, έχει εξασφαλίσει ένα σίγουρο και πιστό σύμμαχο στην προσπάθεια του για την ανάδειξη των Κρητικών εξαγώγιμων προϊόντων και την καθιέρωση της Κρητικής διατροφής στην καθημερινότητα των Ευρωπαίων.

Close Menu

Copyright © 2023 All Rights Reserved ®
Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης
Κατασκευή Ιστοσελίδας: Ax-Easy