Skip to main content

Ημερίδα με θέμα “Αγροτική Επιχειρηματικότητα: Ελληνικά προϊόντα και Τεχνολογίες Αιχμής”

By Τρίτη Σεπτεμβρίου 2nd, 2008Ιουλίου 30th, 2014Δραστηριότητες

Το Υπουργείο Εξωτερικών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, διοργάνωσε Ημερίδα με θέμα: «Αγροτική Επιχειρηματικότητα: Ελληνικά προϊόντα και Τεχνολογίες Αιχμής». Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008 με στόχο την καταγραφή των επιχειρηματικών ιδεών και προϊόντων, την προβολή και αξιοποίησή τους, την παρουσίαση των δυνατοτήτων για συνεργασίες και χρηματοδότηση, καθώς και την παρακίνηση και κινητοποίηση των αρμοδίων φορέων.

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας αναπτύχθηκαν τρείς θεματικές ενότητες, οι οποίες ήταν οι εξής:

–       Αγροτική Επιχειρηματικότητα – Παρουσίαση Θεσμικού Πλαισίου

–       Επιχειρηματικές Προτάσεις, Προϊόντα και Τεχνολογίες Αιχμής – Επιτυχημένα Παραδείγματα και Πρακτικές

–       Προτάσεις Αξιοποίησης – Δυνατότητες Χρηματοδότησης

Τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης εκπροσώπησε ο Πρόεδρος, κος Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, ο οποίος εισηγήθηκε επί του Περιφερειακού Marketing, παρουσιάζοντας το Μοντέλο της Περιφέρειας Κρήτης και την εξαγωγική ομπρέλα προϊόντων ελαιολάδου. Συγκεκριμένα, ανέλυσε τα χαρακτηριστικά του Regional Marketing, κάνοντας ταυτόχρονα προτάσεις για την ενίσχυσή του, και ανέφερε παραδείγματα από τις δράσεις του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης, υποδεικνύοντας την αποτελεσματικότητά του.

Τα συμπεράσματα που προέκυψαν και οι προτάσεις που κατατέθηκαν από τους συμμετέχοντες ήταν ιδιαίτερα σημαντικές για την αγροτική επιχειρηματικότητα, με κριτήριο την αξιοποίησή τους και την πραγματοποίηση ενεργειών από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Παράλληλα, την ίδια μέρα, ο Πρόεδρος του ΣΕΚ επισκέφτηκε τα γραφεία του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου, όπου και συναντήθηκε με τον κο Κατσανιώτη, Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ. του ΟΠΕ. Κύριο αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η περαιτέρω ανάπτυξη συνεργασίας των δύο πλευρών, τόσο σε επικείμενες επιχειρηματικές αποστολές και Εκθέσεις, όσο και στην πραγματοποίηση ενός μεγάλου Partenariat Τροφίμων στην Κρήτη το 2009.

Πέραν αυτών των δράσεων και πρωτοβουλιών του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης, στο αμέσως προσεχές διάστημα θα ξεκινήσουν τα εξαγωγικά σεμινάρια, επιδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα μέσω του Υπουργείου Ανάπτυξης, σε συνεργασία με την ΕΕΔΕ. Τα θέματα άπτονται των εξαγωγικών ζητημάτων και για τα δύο πρώτα σεμινάρια έχουν οριστεί ως εξής:

  1. Εξαγωγικές Πωλήσεις και Διαπραγματεύσεις (29/9 – 04/10)
  2. Εξαγωγικό Marketing & Έρευνα Ξένης Αγοράς (06/10 – 11/10)

Μέχρι τέλος του έτους θα πραγματοποιηθούν και άλλα σεμινάρια, για τα οποία θα υπάρξουν οι ανάλογες δημοσιεύσεις.

Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης, με τις παραπάνω δράσεις του, αποδεικνύει για ακόμα μία φορά τη συνεχή προσπάθειά του για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των Κρητικών επιχειρήσεων και συνεχίζει το έργο του με κάθε ευκαιρία για την εύρεση μέσων προώθησης των προϊόντων της Κρήτης.

Close Menu

Copyright © 2023 All Rights Reserved ®
Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης
Κατασκευή Ιστοσελίδας: Ax-Easy