Skip to main content

Εκδήλωση προβολής της Κρητικής Διατροφής στο Βερολίνο

By Τρίτη Νοεμβρίου 24th, 2009Σεπτεμβρίου 19th, 2016Δραστηριότητες

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε, την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009, η εκδήλωση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης που διοργανώθηκε σε συνεργασία με τα στελέχη του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βερολίνο. Η συγκεκριμένη ενέργεια εντάσσεται στην πρωτοβουλία του ΣΕΚ να παρουσιάσει το μοντέλο της Κρητικής διατροφής σε διάφορα μέρη της Ευρώπης, έχοντας ήδη υλοποιήσει επιτυχώς ανάλογες εκδηλώσεις στο Μόναχο και το Ντύσσελντορφ.

Στην εκδήλωση, η οποία αποτέλεσε την ετήσια εκδήλωση της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βερολίνο για τους οικονομικούς συνεργάτες της, προσκλήθηκαν μεταξύ άλλων οι εκπρόσωποι των σημαντικότερων γερμανικών κλαδικών συνδέσμων και επαγγελματικών φορέων, εκπρόσωποι των κυριότερων γερμανικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, εκπρόσωποι των ελληνικών εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Γερμανία, εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης, κ.ά.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στο χώρο του πολυτελούς εστιατορίου Cassambalis, όπου έλαβε χώρα η εν λόγω εκδήλωση, υπήρξε ειδικός χώρος προβολής μεγάλου αριθμού κρητικών προϊόντων, όπως ελαιόλαδο, ελιές, πάστα ελιάς, κρασί, τσικουδιά, μέλι, παστέλι, παραδοσιακά κουλουράκια, παξιμάδι κα. Προβλήθηκε μια σύντομη ταινία παραγωγής 2009 του κρατικού καναλιού ZDF, όπου παρουσιάστηκε η καθημερινότητα μιας παραδοσιακής Κρητικής οικογένειας. Στη συνέχεια ακολούθησε η εισήγηση του ΣΕΚ με θέμα την Κρητική διατροφή, τα πλεονεκτήματα της και τα Κρητικά τυποποιημένα προϊόντα, με ομιλητή τον Πρόεδρο του ΣΕΚ, κ. Αλκιβιάδη Καλαμπόκη. Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με το μενού της βραδιάς, που βασιζόταν σε κρητικές συνταγές και σε ποιοτικό κρητικό κρασί, έδωσαν την ευκαιρία στους προσκεκλημένους να γευτούν τη κρητική κουζίνα και να μάθουν για τα ποιοτικά πιστοποιημένα προϊόντα της. Η οργάνωση από πλευράς των στελεχών του Γραφείου ΟΕΥ αλλά και η φιλοξενία του Έλληνα Πρέσβη, κ. Τάσου Κριεκούκη, υπήρξαν καταλυτικοί παράγοντες για την επιτυχία της εκδήλωσης και την ικανοποίηση των, υψηλού επιπέδου, προσκεκλημένων της βραδιάς.

Η πρωτοβουλία του ΣΕΚ θα συνεχιστεί και σε άλλα μέρη της Ευρώπης όπως η Βαρσοβία, το Παρίσι, η Στουτγάρδη και το Λουξεμβούργο υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και τη συνεργασία των κατά τόπους Εμπορικών Ακολούθων. Ο στόχος της ενέργειας αυτής είναι η προβολή των πλεονεκτημάτων της Κρητικής διατροφής, με άμεσο αποτέλεσμα την προώθηση και καθιέρωση των κρητικών προϊόντων στο καθημερινό τραπέζι του Ευρωπαίου, και όχι μόνο, καταναλωτή.

Close Menu

Copyright © 2023 All Rights Reserved ®
Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης
Κατασκευή Ιστοσελίδας: Ax-Easy