Skip to main content

Εκδήλωση: Ασφάλιση εξαγώγιμων προϊόντων & Αστική ευθύνη

By Παρασκευή Σεπτεμβρίου 5th, 2008Σεπτεμβρίου 19th, 2016Δραστηριότητες


Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης σε συνεργασία με την ιδιωτική εταιρεία ασφάλισης AIG Greece και τον Ελληνικό Οργανισμό Εξαγωγικού Εμπορίου,  πραγματοποίησε εκδήλωση με κύριο θέμα συζήτησης την ασφάλιση εξαγώγιμων προϊόντων και αστικής ευθύνης. Η ενημερωτική εκδήλωση έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο CANDIA MARIS – MOVENPICK την περασμένη Τετάρτη. Τα θέματα που παρουσιάστηκαν ήταν :

  • Εξαγώγιμο προϊόν – Ανάλυση περιστατικών κρίσης, εισηγητής Giuseppe Zorgno, Διευθυντής Επιχειρηματικών Ασφαλίσεων.
  • Ασφαλιστικές λύσεις για εξαγωγικές επιχειρήσεις (οικονομική προστασία, τοπική παρουσία στις αγορές του εξωτερικού, συμβουλευτικές υπηρεσίες), εισηγητής Χρήστος Χασιώτης, Προϊστάμενος Κλάδου Αστικής Ευθύνης & Διαχείρισης Κρίσεων.

H παρουσίαση των παραπάνω θεμάτων είχε ως στόχο την ολοκληρωμένη ενημέρωση των επιχειρήσεων για το πλέγμα των ασφαλιστικών αναγκών κατά τη εξαγωγική δραστηριότητα. Επιπλέον, αναλύθηκαν τα ασφαλιστικά προϊόντα και οι υπηρεσίες που μπορούν όλες οι επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν προκειμένου να θωρακίσουν την εξαγωγική δραστηριότητά τους.

Από τη μεριά του ο Ελληνικός Οργανισμός Εξαγωγικού Εμπορίου, με εισηγητή τον Διευθυντή Marketing κ. Μένο Αγγελάκη, παρουσίασε το 1ο Partenariat Δομικών Υλικών, Εξοπλισμού Κτιρίων, Κατασκευών και συναφών υπηρεσιών το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 11 – 12 Ιουλίου 2008 στο εκθεσιακό κέντρο EXPO ATHENS στην Αθήνα. To Partenariat που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Greek Building Materials – Greek Building Services που υλοποιεί ο ΟΠΕ σε συνεργασία με τους οικείους φορείς. Στόχος του είναι η προβολή του δυναμικού των δομικών υλικών και των υπηρεσιών του τομέα της κατασκευής καθώς και η δικτύωση των ελληνικών επιχειρήσεων με επιλεγμένες ξένες εταιρείες.

Στο Partenariat έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν 100 εκπρόσωποι ξένων επιχειρήσεων, εισαγωγείς, διανομείς, κατασκευαστικές εταιρείες κτλ. από 10 χώρες στόχους, όπως ΗΑΕ, Ρωσία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Πολωνία, Ινδία καθώς και δημοσιογράφοι και διαμορφωτές κοινής γνώμης. Ο ΣΕΚ δεσμεύτηκε να εξασφαλίσει χώρο για Κρητικές εταιρείες των συγκεκριμένων κατηγοριών προκειμένου να προβληθεί στη Διεθνή αγορά και το κομμάτι των κατασκευών και δομικών υλικών της Κρήτης.

Η εν λόγω εκδήλωση προστέθηκε στο σύνολο των δράσεων του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης στοχεύοντας στην αποτελεσματική πληροφόρηση των επιχειρηματιών για τα νέα της αγοράς και τις ευκαιρίες που μπορούν να επωφεληθούν, προκειμένου να ενισχύσουν την παρουσία τους στον εξαγωγικό κλάδο της Διεθνούς αγοράς.

AIG GREECE ΕΚΔΗΛΩΣΗ 28-5-2008

Close Menu

Copyright © 2023 All Rights Reserved ®
Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης
Κατασκευή Ιστοσελίδας: Ax-Easy