Skip to main content

Γενική Συνέλευση και εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου

By Τετάρτη Απριλίου 2nd, 2008Ιουλίου 22nd, 2014Δραστηριότητες

Την Κυριακή 30 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης, στην οποία δόθηκε η ευκαιρία για συζήτηση και ανάλυση των αποτελεσμάτων της τελευταίας τριετίας και κατάθεση των προβληματισμών και των προτάσεων από τους εκπροσώπους των εξαγωγικών επιχειρήσεων – μελών του Συνδέσμου. Διανεμήθηκε στους παρευρίσκοντες πληροφοριακό υλικό με τις δραστηριότητες σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή. Στη συνέχεια ακολούθησε η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη της νέας διοίκησης.

Η προσέλευση των εκπροσώπων των επιχειρήσεων – μελών του ΣΕΚ ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική και ξεπέρασε στο υπερδιπλάσιο την προσέλευση στη Γενική Συνέλευση της προηγούμενης τριετίας. Αυτό αποδεικνύει ότι οι ενέργειες του Συνδέσμου και η συμβολή του στην προβολή και την προώθηση των Κρητικών προϊόντων και επιχειρήσεων έχουν καταγεγραμμένα αποτελέσματα με θετικό πρόσημο για τις κρητικές επιχειρήσεις, που δείχνουν ολοένα και περισσότερο την εμπιστοσύνη τους στον Σύνδεσμο.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης έγινε ένας πλήρης απολογισμός των δράσεων και οικονομικός απολογισμός κατά την τελευταία τριετία, ο οποίος έγινε απόλυτα αποδεκτός και ικανοποίησε τα παρευρισκόμενα μέλη. Οι δράσεις ήταν πολυάριθμες και περιελάμβαναν ενιαίες συμμετοχές σε εκθέσεις, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, επιχειρηματικές αποστολές, διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων και εκδηλώσεων, εξασφάλιση εκπτώσεων και προνομιακών τιμών για τις επιχειρήσεις – μέλη του Συνδέσμου κ.α.

Επίσης, παρουσιάστηκαν οι στόχοι της νέας τριετίας, που καλύπτουν ενέργειες για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των Κρητικών επιχειρήσεων σε όλες τις κατηγορίες των Κρητικών προϊόντων, πέρα από την κατηγορία των Τροφίμων & Ποτών, συνεργασία με τον ΟΠΕ για τη συνδιοργάνωση εκθέσεων και επιχειρηματικών αποστολών, και γενικότερα συνεργασία με διάφορους φορείς για την υλοποίηση δράσεων με μοναδικό γνώμονα την καλύτερη εξαγωγική παρουσία των προϊόντων της Κρήτης. Αξίζει ιδιαίτερα να αναφερθεί το πρόγραμμα ΠΟΠ, ΠΓΕ και Βιολογικών προϊόντων για τρίτες χώρες, για το οποίο ο ΣΕΚ κατέθεσε πρόταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση για χρηματοδότηση ύψους περίπου 2,5εκ € και η συμμετοχή στην Διεθνή Έκθεση SIAL 2008 με ενιαίο περίπτερο με την επωνυμία Region of Crete, σε συνεργασία με τον ΟΠΕ, την Περιφέρεια και τα Επιμελητήρια του νησιού.

Στις εκλογές, οι οποίες ξεκίνησαν στις 12.00 π.μ. και ολοκληρώθηκαν στις 17.00 μ.μ., ψήφισαν 206 εκπρόσωποι επιχειρήσεων. Βρέθηκαν συνολικά 204 έγκυρα ψηφοδέλτια.

Από το ενιαίο ψηφοδέλτιο για το Διοικητικό Συμβούλιο εκλέγονται οι:

Καλαμπόκης Αλκιβιάδης (Καλαμπόκης Α.Ε.)                       171 ψήφοι

Ηλιάδης Γεώργιος (ΕΑΣ Πεζών)                                           68 ψήφοι

Διγενάκης Ιωάννης (Διγενάκης Ι.)                                         63 ψήφοι

Ξυλούρης Γεώργιος (ΕΑΣ Μονοφατσίου)                            55 ψήφοι

Περδικογιάννης Γεώργιος (Εξαγ. Ένωση Σουλτανίνας)        52 ψήφοι

Κουτεντάκης Εμμανουήλ (ΕΑΣ Ηρακλείου)                         51 ψήφοι

Μαραγκάκης Μιχάλης (Candia Nuts ΑΒΕΕ)                                    37 ψήφοι

Αναπληρωματικός εκλέχθηκε ο Δεληδημήτρης Χαρίλαος (Κριαράς Α.Ε.) με 16 ψήφους.

Από το ψηφοδέλτιο για την Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέγονται οι:

Μελισσείδης Μηνάς (Α.Ι. Μελισσείδης & ΣΙΑ ΑΕ)            78 ψήφοι

Καργάκης Μιχαήλ (Κρητέλ ΑΕ)                               71 ψήφοι

Από τα ψηφοδέλτια των Νομών, τακτικά μέλη του Δ.Σ. εκλέγονται οι:

Ηράκλειο        Ανδρεαδάκης Γεώργιος (Κρητίδα ΑΕΒΕ)                 84 ψήφοι

με αναπληρωματικό τον Μαυράκη Εμμανουήλ (Ο οινοποιών) με 42 ψήφους.

Λασίθι             Ατζολιδάκης Γεώργιος (ΕΑΣ Σητείας)                      33 ψήφοι

Ρέθυμνο          Πλεύρη Βασιλική (Κ. Ζαχαράκης & ΣΙΑ ΟΕ)           12 ψήφοι

Χανιά              Αναγνωστάκης Εμμανουήλ (Κρητική Γη ΑΒΕΕ)      23 ψήφοι

Η ψηφοφορία διεξήχθη ομαλά, χωρίς να υποβληθούν ενστάσεις κατά τη διάρκειά της.

Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης δεσμεύεται για την συνέχιση και την ενίσχυση των δράσεών του, με απώτερο σκοπό να αποκτήσει η Κρήτη και τα προϊόντα της τη θέση που της αρμόζει στις αγορές και τις καρδιές όλου του κόσμου.

Close Menu

Copyright © 2023 All Rights Reserved ®
Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης
Κατασκευή Ιστοσελίδας: Ax-Easy