Skip to main content

Η αγορά βιολογικών προϊόντων στα ΗΑΕ

By Sunday June 22nd, 2014November 8th, 2018Newsletters, Market Research

Σε άνοδο η αγορά βιολογικών προϊόντων στα ΗΑΕ –

16,3 εκ. $ το 2013

Η ζήτηση βιολογικών προϊόντων καταγράφει αυξητική πορεία στα ΗΑΕ, χάρις στη μεγαλύτερη επίγνωση των καταναλωτών για κατανάλωση ‘υγιεινών’ προϊόντων  που ικανοποιούν μία ισορροπημένη και υγιεινή  διατροφή.  Η αύξηση αυτή της ζήτησης συνδέεται άμεσα με την πληροφόρηση για τα πλεονεκτήματα στην υγεία από την κατανάλωση οργανικών προϊόντων.

Η αγορά συσκευασμένων βιολογικών προϊόντων στα ΗΑΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας μελετών αγοράς Euromonitor, το 2013 ανήλθε σε 16,3 εκ. $, και το 2018 αναμένεται να αυξηθεί κατά 30% και να ανέλθει στα 21 εκ. $.

Κύριες κατηγορίες βιολογικών προϊόντων αφορούν  :

  •  43% βιολογικά προϊόντα για νήπια,
  • 35% σάλτσες και καρυκεύματα,
  • 15% τροφές συσκευασμένες ( εκτός έτοιμα φαγητά), σούπες ζυμαρικά
  • 7 % τα υπόλοιπα (κυρίως γαλακτοκομικά και ποτά)

(Δεν διατίθενται στοιχεία για φρέσκα προϊόντα).

Οι κύριοι καταναλωτές στα ΗΑΕ είναι οι κάτοικοι από δυτικές χώρες, αλλά, σύμφωνα και με τις αλυσίδες διανομής αυξάνεται και η ζήτηση από ημεδαπούς πολίτες, κυρίως νέοι, υψηλού εισοδηματικού επιπέδου, υψηλής μόρφωσης και συχνά ταξιδεύοντες στην αλλοδαπή.

Με δήλωση της η κα Elena Kinane, διευθύντρια της εταιρείας ‘Organic Farms’ που διανέμει βιολογικά προϊόντα (φρούτα, λαχανικά, αυγά) οι τιμές των προϊόντων είναι ακόμη υψηλές και δεν αντιστοιχούν ακόμη στο μέσο εισόδημα των κατοίκων.

Γραφείο ΟΕΥ στο Ντουμπάι

Τηλ. 009714 2272106, e-mail ecocom-dubai@mfa.gr

Copyright © 2023 All Rights Reserved ®
Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης
Κατασκευή Ιστοσελίδας: Ax-Easy