Skip to main content

Γενική Συνέλευση & Εκλογές στον ΣΕΚ

By Δευτέρα Ιουνίου 16th, 2014Σεπτεμβρίου 19th, 2016Δραστηριότητες

Την Κυριακή 15 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης, στην οποία δόθηκε η ευκαιρία για συζήτηση και ανάλυση των αποτελεσμάτων της τελευταίας τριετίας και κατάθεση των προβληματισμών και των προτάσεων από τους εκπροσώπους των εξαγωγικών επιχειρήσεων – μελών του Συνδέσμου.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης έγινε ένας πλήρης απολογισμός των δράσεων και οικονομικός απολογισμός της τελευταίας τριετίας. Οι δράσεις ήταν πολυάριθμες και περιελάμβαναν ενιαίες συμμετοχές σε εκθέσεις, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, επιχειρηματικές αποστολές, διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων, εκδηλώσεων και σεμιναρίων, εξασφάλιση εκπτώσεων και προνομιακών τιμών για τις επιχειρήσεις – μέλη του Συνδέσμου κ.α. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην διευρυμένη συνεργασία του ΣΕΚ με τα Επιμελητήρια της Κρήτης, τον ΣΥΤΕΚ, τα Δίκτυα Οινοποιών και τον ΟΠΕ. Παράλληλα, έγινε οικονομικός απολογισμός γι’ αυτή τη δύσκολη οικονομική τριετία, που ο Σύνδεσμος εξακολούθησε να έχει την οικονομική του αυτοτέλεια με την εξυπηρέτηση όλων των υποχρεώσεών του.

Επίσης, αναφέρθηκαν κάποιοι από τους στόχους της νέας τριετίας, που καλύπτουν ενέργειες για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των Κρητικών επιχειρήσεων σε όλες τις κατηγορίες των Κρητικών προϊόντων, πέρα από την κατηγορία των Τροφίμων & Ποτών. Η συνεργασία με διάφορους φορείς και η βελτιστοποίηση των συνεργειών με την Περιφέρεια Κρήτης για την εξεύρεση κοινής πλατφόρμας όλων των εμπλεκομένων για την υλοποίηση δράσεων έχει ως μοναδικό γνώμονα την καλύτερη εξαγωγική παρουσία και επιδόσεις των προϊόντων της Κρήτης. Κατά κοινή ομολογία των παρευρισκομένων, το έργο του Συνδέσμου των τελευταίων χρόνων είναι πολυποίκιλο, ουσιαστικό, μεγάλο αριθμητικά και υποστηρικτικό για την καταγεγραμμένη άνοδο των Κρητικών εξαγωγών κατά την τριετία που μας πέρασε.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη της νέας διοίκησης, η οποία ξεκίνησε στις 12.00 π.μ. και ολοκληρώθηκε στις 18.00 μ.μ.

Ψήφισαν συνολικά 106 άτομα, εκπροσωπώντας το 85% περίπου των ταμειακά ενήμερων επιχειρήσεων – μελών του ΣΕΚ.

Από το ενιαίο ψηφοδέλτιο για το Διοικητικό Συμβούλιο εκλέγονται οι:

Καλαμπόκης Αλκιβιάδης (Καλαμπόκης Α.Ε.) 89 ψήφοι

Μποτζάκης Ιωάννης (Μποτζάκης Α.Ε.) 40 ψήφοι

Δαμιανάκης Εμμανουήλ (Κρητών Άρτος ΑΕΒΕ) 32 ψήφοι

Περδικογιάννης Γεώργιος (Εξαγ. Ένωση Σουλτανίνας) 26 ψήφοι

Παγωμένος Γεώργιος (Πικράκης Aluminco Κρήτης Α.Ε.) 22 ψήφοι

Μαραγκάκης Μιχαήλ (Candia Nuts Α.Ε.) 21 ψήφοι

Στρατάκης Ανδρέας (ΕΑΣ Ηρακλείου) 12 ψήφοι

Από το ψηφοδέλτιο για την Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέγονται οι:

Ασκοξυλάκης Γεώργιος (Αφοί Ασκοξυλάκη Α.Ε.) 22 ψήφοι

Αρναουτάκης Σταύρος (Κρητών Γαία) 20 ψήφοι

Μαλλιωτάκη Μαρία (ΕΛΑΣΙΟΝ) 19 ψήφοι

Από τα ψηφοδέλτια των Νομών, τακτικά μέλη του Δ.Σ. εκλέγονται οι:

Ηράκλειο: Ανδρεαδάκης Γεώργιος (Βιο – Κρητικά Ελαιόλαδα ΕΠΕ) 70 ψήφοι

Λασίθι: Μαρρής Γεώργιος (Βασιλάκης Εμμ. Α.Ε.) 16 ψήφοι

Ρέθυμνο: Τσομπανάκης Απόστολος (Ι. Χαρμάνη – Χ. Χριστουλάκης Ο.Ε.) 6 ψήφοι

Χανιά: Καρπαδάκης Εμμανουήλ (Terra Creta ΑΒΕΕ) 9 ψήφοι

Η ψηφοφορία διεξήχθη ομαλά σε όλη τη διάρκειά της.

Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης ευχαριστεί τα μέλη του για τη συμμετοχή τους στη Γενική Συνέλευση και την εκλογική διαδικασία και δεσμεύεται για την συνέχιση και την ενίσχυση των δράσεών του, με απώτερο σκοπό να αποκτήσει η Κρήτη και τα προϊόντα της, τη θέση που της αρμόζει στις αγορές και τις καρδιές όλου του κόσμου.

Η συγκρότηση του νέου Δ.Σ. θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Ιουνίου.

Close Menu

Copyright © 2023 All Rights Reserved ®
Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης
Κατασκευή Ιστοσελίδας: Ax-Easy